Nieuwe cursus introductie in de sterrenkunde

Nieuwe cursus introductie in de sterrenkunde

Update 24 september 2023: de cursus zit helaas al vol, dus aanmelden is niet meer mogelijk. Wilt u op de hoogte worden gehouden over wanneer we een nieuwe cursus organiseren, stuur dan een mail naar galaxis@galaxis-sterrenkunde.nl.

Afgelopen februari hebben we een cursus “introductie in de sterrenkunde” gegeven, maar daar was zo veel belangstelling voor dat we veel geïnteresseerden teleur moesten stellen. Daarom organsieren we de cursus in oktober nog een keer!

Onze voorzitter Prof. Dr. Paul Koenraad zal dan aan de hand van prachtig beeldmateriaal vertellen over o.a. de zon, de planeten, kometen en planetoïden, sterren, zwarte gaten en sterrenstelsels. Als het weer meewerkt, zal er ook een avond een telescoop aanwezig zijn, zodat u zelf o.a planeten en sterrenstelsels kunt waarnemen. Voorkennis over sterrenkunde is niet nodig, wel een gezonde dosis enthousiasme.

De cursusdata zijn 3,10 en 24 oktober, elke keer vanaf 20:00 in De Biechten. De kosten zijn €25 voor leden van Galaxis en €35 voor niet-leden. Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar galaxis@galaxis-sterrenkunde.nl.


Reageren is niet mogelijk.
Spring naar toolbar